Haugesund Toppidrettsgymnas - Idrett på HTG-U
Lukk idretter-vindu

Idretter

Idrett på HTG-U

_JKN1113

Idrettsprofil

Haugesund Toppidrettsgymnas Ung er Haugalandets eneste ungdomsskole med idrettsprofil. I tillegg til valgfaget fysisk aktivitet og helse, tilbyr vi et utvidet kroppsøvingsfag på over 500 timer. Dette resulterer i 8 skoletimer trening med høy kvalitet hver uke.

Som elev på HTG-U kan du gjennom 3 år forvente et variert og allsidig treningstilbud hvor man får utviklet både grunnleggende og idrettsspesifikke ferdigheter.

Skolen er lokalisert sentralt i Haugesund Idrettspark og kan med det vise til svært gode treningsfasiliteter, både innendørs og utendørs.

Treningsleir

Gjennom 3 år på HTG-U skal vi dra på flere treningssamlinger og turer sammen. Første tur vil være ved skolestart i 8. klasse hvor vi reiser på bli-kjent tur. Videre vil vi reise på både friluftstur, og til ulike idrettsanlegg både i Norge og i utlandet.

Å dra på treningssamlinger og turer sammen finner vi svært verdifullt. Vi benytter disse anledningene til å fokusere på både sportslige-, sosiale- og faglige evner. Ved hjemkomst opplever vi at relasjonene mellom elevene og elev-lærer alltid er styrket.

Treningsklær

Som elev på HTG-U vil du få utdelt utstyrspakke med treningsklær og bag. Dersom man ønsker mer tøy utover dette kan man ta kontakt med idrettsansvarlig.

Inntak og søknad

Inntak

 • HTG-U tilbyr 27 ledige skoleplasser på 8. trinn for skoleåret 2024/2025.
 • Tilbud om eventuell skoleplass på 9. og 10. trinn forutsetter ledige plasser.
 • Alle søkerne innkalles til samme opptaksprøve.

Søknad

 • Søknadsfristen for skoleåret 2024/2025 er utgått.
 • Ta kontakt med skolen på htg-u@htg.vgs.no dersom du har spørsmål.

Opptaksprøve

Alle søkerne til HTG-U vil innkalles til opptaksprøve. Opptaksprøven vil bestå av fysiske øvelser med hensikt om å vurdere søkernes ferdigheter. De fysiske øvelsene er basert på en helhet fra kategoriene koordinasjon, styrke, spenst, hurtighet og utholdenhet.

Opptaksprøven består av følgende øvelser*:

 1. Grunnleggende koordinative bevegelser basert på instruksjoner
 2. Harres – koordinasjonsløype
 3. Liakov m/ 3kg medisinball
 4. Sidehopp over hekk (15 cm)
 5. Sit-ups
 6. 2000 meter løping

Søkerne vil vurderes i hver enkelt øvelse som til sammen utgjør en totalsum. Totalsummen, sammen med kjønns- og idrettskvoter, avgjør fordelingen av skoleplasser. Øvelse 1 måles subjektivt gjennom observasjon av 2-4 trenere, mens øvelse 2-6 vurderes objektivt i form av tid eller distanse. Søkere som ikke tildeles skoleplass vil motta plass på venteliste.

Opptaksprøven gjennomføres lørdag 6. april 2024, i Deep Ocean Arena.

*Med forbehold om endringer