Haugesund Toppidrettsgymnas - Idrett
Lukk idretter-vindu

Idretter

Idrett

_JKN1113

Idrett på HTG-U

Haugesund Toppidrettsgymnas Ung er Haugalandets eneste ungdomsskole med idrettsprofil. Gjennom et utvidet kroppsøvingsfag, sammen med valgfaget fysisk aktivitet og helse, vil skolens kompetente trenere tilby 8 timer trening med høy kvalitet hver uke.

Som elev på HTG-U kan elevene gjennom 3 år forvente et variert og allsidig treningstilbud hvor man får utviklet både grunnleggende og idrettsspesifikke ferdigheter.

Skolen er lokalisert sentralt i Haugesund Idrettspark og kan med det vise til svært gode treningsfasiliteter, både innendørs og utendørs.

Utover dette drar vi på årlige treningsleirer med klassene våre. Som elev på HTG-U vil du også få utdelt utstyrspakke med både treningsklær og -bag.

Inntak og søknad

Inntak

  • HTG-U tilbyr 27 ledige skoleplasser på 8. trinn for skoleåret 2023/2024.
  • Tilbud om eventuell skoleplass på 9. og 10. trinn forutsetter ledige plasser.
  • Alle søkerne innkalles til samme opptaksprøve.

Søknad

Opptaksprøve

Alle søkerne til HTG-U vil innkalles til opptaksprøve. Opptaksprøven vil bestå av fysiske øvelser med hensikt om å vurdere søkernes ferdigheter. De fysiske øvelsene er basert på en helhet fra kategoriene koordinasjon, styrke, spenst, hurtighet og utholdenhet.

Opptaksprøven består av følgende øvelser*:

  1. Grunnleggende koordinative bevegelser basert på instruksjoner og musikk
  2. Harres – koordinasjonsløype
  3. Liakov m/ 3kg medisinball
  4. 40 meter sprint inkl. reaksjonsstart
  5. Hinkeøvelse: 10 meter høyrefot – vending – 10 meter venstre fot
  6. 2000 meter

Søkerne vil vurderes i hver enkelt øvelse som til sammen utgjør en totalsum. Totalsummen, sammen med kjønns- og idrettskvoter, avgjør fordelingen av skoleplasser. Øvelse 1 måles subjektivt gjennom observasjon av 2-4 trenere, mens øvelse 2-6 vurderes objektivt i form av tid eller distanse. Søkere som ikke tildeles skoleplass vil motta plass på venteliste.

Opptaksprøven gjennomføres lørdag 15. april 2023 i Deep Ocean Arena.

*Med forbehold om endringer