Haugesund Toppidrettsgymnas - NOR3F (Basis+)
Lukk idretter-vindu

Idretter

NOR3F (Basis+)

Søk på NOR3F (Basis+)
Håland & Karlson

Nor3f (Functional fitness) er en intens og actionfylt idrett hvor utøverne konkurrerer og testes i funksjonelle fysiske ferdigheter. Det er utelukkende fokus på det utførte arbeidet.

Hovedøvelsen i en konkurranse kalles for ”medley”. Her blir konkurrerer en i seks forskjellige deløvelser; strengthpowerskillendurancemixed og bodyweight.        

Nor3f erstatter idretten/faget basis+ og innbefatter en praktisk teoretisk tilnærming til de grunnleggende fysiske egenskapene kraft/styrke, bevegelighet, utholdenhet, koordinasjon/motorikk/teknikk, spenst og hurtighet.

Elevene vil få innføring i, og mulighet til å utvikle egenskaper som vil være viktige for å kunne konkurrere i idretten. Eksempler på dette kan være; Olympisk vektløfting, Styrkeløft, relevant turn aktivitet, kroppsvektstrening og utholdenhetstrening.

Det er en klar forventning fra skolen om at eleven skal konkurrere i Functional Fitness gjennom skoleåret. Det vil også være andre relevante konkurranser som kan være aktuelle å delta i – men da etter avtale med trener. Eksempelvis; konkurranser i hinderløp, løpskonkurranser, vektløfting og bakkeløp.

Elevene må ha en klubbtilhørighet (Functional Fitness klubb). HTG er behjelpelig med å etablere kontakt mellom klubb og utøver/elev. Gjennom medlemskap i klubb vil utøveren også automatisk være medlem i Norges Fitness Functional forbund og Norges Idrettsforbund.

Trenere innen nor3f (basis+)

Emma Hald

Trener i vektløfting

Geir Sakkestad

Hovedansvarlig for NOR3F

Aleksander Nøkling Samsonsen

Trener i turn