Haugesund Toppidrettsgymnas - Skolemiljø og trivsel
Lukk idretter-vindu

Idretter

Skolemiljø og trivsel

_JKN0073

Bli kjent samling, og Bli Kjent tur i Etnafjella for Vg1 elevene

I mai/juni før Vg1 starter møtes elever, foresatte og HTG ansatte en lørdag for å bli litt kjent og skape trygghet før skolestart. Like etter oppstart av skoleåret drar elevene sammen med kontaktlærere og trenere på en tredagers Bli Kjent tur i Etnafjella.

Treningsleir for alle tre trinn

Vg3 reiser på treningsleir til Club LaSanta på Lanzarote i november/desember, og Vg1 og Vg2 drar til Spania i februar/mars. Noe av treningsleiren er viet til spesifikk idrettstrening, men det er også fokus på trening og aktiviteter på tvers av idrett og på kulturelle innslag.

Sunn Idrett og klinisk ernæringsfysiolog

HTG har i mange år hatt samarbeid med Sunn Idrett. Hver høst arrangeres en teoretisk økt om ernæringslære, og en praktisk matlagnings økt for Vg1 elevene som avsluttes med et koselig måltid. Vg2 har et prosjekt som omfatter Hverdagsmestring. Skolen har også et samarbeid med en lokal klinisk ernæringsfysiolog som kan kobles opp mot elever som har behov for spesiell oppfølging på dette området.

Aktiviteter for hybelboere

Alle Vg1 elevene som må bo på hybel får sin fadder i starten som skal hjelpe til med praktiske ting, og skape trygghet. Første skoleuken er det tilbud om ulike aktiviteter som felles frokost, bowling, kino og middag m.m. I løpet av skoleåret gjentas disse aktivitetene med jevne mellomrom. Kontaktlærer har et ekstra sterkt fokus på samarbeid skole-foresatte for hybelelever.

I løpet av skoleåret byr skolen noen ganger på felles frokost og/eller lunsj, og i perioden mellom høst- og vinterferien kan alle elevene få gratis havregrøt. Skolen har en stor, koselig kantine hvor ISS byr på god og sunn mat, både varm og kald, til en rimelig pris. Elevene har også mulighet for å kjøpe et rabattert klippekort.

Skolehelsetjenesten

Skolehelsetjenesten

Skolehelsetjenesten er et lovpålagt, gratis tilbud til alle elevene ved skolen. Helsesykepleier Randi Bergh har kontortid på HTG, på rom 304 i 3 etg.:

Tirsdag og torsdag: 11.00-15.00

Telefon 913 801 17

E-post: randi.bergh@haugesund.kommune.no

Målet med skolehelsetjenesten i videregående skoler er bl.a.:

 • Fremme psykisk og fysisk helse
 • Fremme gode sosiale og miljømessige forhold
 • Forebygge sykdommer og skader

 

For at du skal få riktig hjelp samarbeider helesykepleier med skolen, foresatte og andre instanser ved behov. Dette skjer i samarbeid med deg som elev.

Helsesykepleier kan bl.a. hjelpe deg med:

 • Livsstil; søvn, fysisk aktivitet, kosthold, tobakk og rusmidler
 • Kroppslige plager
 • Psykiske vansker som depresjon, angst eller sinne
 • Konsentrasjonsvansker, lærevansker
 • Spørsmål om seksualitet
 • Prevensjonsveiledning og resept på p-piller
 • Testing for seksuelt overførbare infeksjoner
 • Vektproblemer, vanskelig forhold til mat og spising
 • Vanskelige hjemmeforhold, bekymring for noen i familien
 • Rusmiddelbruk hos deg selv eller noen du kjenner
 • Utsatt for (eller vitne til) vold eller overgrep

 

HUSK INGEN SPØRSMÅL ER DUMME, OG ALLE RÅD ER GRATIS 😊 Helsesykepleier har taushetsplikt.

I tillegg har helsesykepleier et undervisningsopplegg i forbindelse med russefeiring, og tilbyr vaksine mot hjernehinnebetennelse til alle vgs. trinn. Undervisning i psykisk helse eller andre tema etter behov.

Du kan også benytte deg av tilbudet ved

 

Helsestasjon for ungdom Besøksadresse Skåregt.92 5528 Haugesund «Markedet», 4.etg

tlf.: 52 74 41 09 Åpningstider: Mandag kl. 15.00 – 17.00 Onsdag kl. 14.00 – 16.00 – GUTTEDAG Torsdag kl. 15.00 – 17.00

 

 

Strømmestiftelsen

HTG har siden 2015 hatt et samarbeid med Strømmestiftelsen og har støttet ulike prosjekter. Nå er vi involvert i «Sjef i eget liv» hvor målet er å hjelpe ungdommer i Nepal til å bli stolte og selvstendige, og gi dem kunnskap om egne rettigheter og muligheten til å tjene penger for å unngå for tidlig ekteskap, tvangsprostitusjon, overgrep og utnytting. Elevene arrangerer to ulike aktiviteter hvert skoleår hvor inntektene går til prosjektet. I mai har vi sponsorløp for elever og ansatte, og i adventstiden selger vi julekalendere med premier som elevene har samlet inn. Elever og ansatte har siden starten samlet inn over 1,5 millioner kroner til Strømmestiftelsen.

Treningssenter på ettermiddag- og kveldstid

HTG har en hel etasje med treningshall, ulike treningsrom og -utstyr som elevene har mulighet for å bruke på ettermiddags- og kveldstid samt i alle feriene unntatt sommerferien. Mange elever bruker dette både som treningssenter, men også som et samlingssted for felles aktiviteter utenom skoletid. Utendørs har elevene mulighet for å bruke Tufteparken og alle de flotte fasilitetene i Haugesund Idrettspark og friluftsområdet Haraldsvang.