Lukk idretter-vindu

Idretter

Haugesund Toppidrettsgymnas

En aktiv vei til studiekompetanse, og kanskje en fremtid som toppidrettsutøver hvis du ikke allerede er det!

Se film
shutterstock_1071589835-1

Skolen som får frem det beste i deg

Skolens historie

Holgersens Handelsskole ble etablert i 1935 av Holger Holgersen. Skolen skulle gi tilbud til næringsdrivende som manglet handelsbrev (fagbrev). I 1997 ble Holgersen Fotballgymnas etablert med en klasse på 25 elever.
I 2009 skiftet skolen navn til Haugesund Toppidrettsgymnas (HTG) og flyttet samtidig inn nytt skolebygg i Haugesund Idrettspark. Elevene kan spesialisere seg i sin idrett samtidig som de oppnår generell- eller spesiell studiekompetanse. HTG starter opp med ungdomsskole med idrett skoleåret 2020-21.

Vår visjon og vårt fokus

Haugesund Toppidrettsgymnas skal tilby et optimalt toppidretts- og studiemiljø.

Vi skal være førstevalget for deg som ønsker å kombinere toppidrett og studiekompetanse, og ha et toppet tilbud til landslagsaktuelle utøvere. Programfagstilbudet skal være bredt slik at det er mulighet for både generell og spesiell studiekompetanse, og i skriftlige eksamensfag er vår målsetning å ligge på samme nivå som nasjonalt snitt eller over.

Idrett og skole

HTG skal være et helhetlig skoletilbud med fokus både på idrett, og på skolefag.
På HTG får elevene en unik mulighet til å utvikle seg som utøvere i et godt og motiverende treningsmiljø med kvalifiserte trenere med spisskompetanse på de ulike idrettsgrenene.
Elevene trener på tvers av trinnene i sin idrett, og i noen økter på tvers av idrett. Vi har fokus på at treningsmiljøet skal være allsidig, skadeforebyggende og skape motivasjon og treningsglede.

Les mer

Skolemiljø og trivsel

Trivsel er avgjørende for gode resultater innenfor fag, idrett og livsmestring. Vi vektlegger derfor tiltak som fadderordning og andre tiltak for hybelelever, adgangskort til treningsfasilitetene på skolen, gratis havregrøt i vinterhalvåret, treningsleirer til Spania mm. I tillegg til at skolen prøver å legge til rette for god trivsel, er det også viktig at du som elev bidrar. Uten at vi drar i samme retning når vi ikke våre målsetninger om et godt læringsmiljø og god trivsel.

Les mer

Jeg trivdes utrolig godt som elev ved HTG! Å starte dagen med håndballtrening eller basistrening var en veldig bra start på dagen for meg, og gjorde at jeg var opplagt og klar til en skoledag fylt med mange fag. Jeg opplevde et godt miljø både på håndballen, i klassen og ikke minst et bra miljø generelt over hele trinnet.

Sara Alvsaker

Håndball 2012-2015
Studerer sammenlignende politikk UiB

Jeg tenker tilbake på HTG med bare gode minner. En tid som gav meg troen på meg selv, mestringsfølelse og en drivkraft til å yte mitt beste på alle arenaer! Svømming fortsatte jeg med gjennom studietiden i Bergen og i Boston, med NM gull og sølv og tre New England rekorder.

Amalie Kristiansen

Svømming 2011-2014
Bioingeniør hos Fish Vet Group AS

Søk på din idrett i dag

Søknadsskjema