Haugesund Toppidrettsgymnas - Videregående
Lukk idretter-vindu

Idretter

Haugesund Toppidrettsgymnas

En aktiv vei til studiekompetanse, og kanskje en fremtid som toppidrettsutøver hvis du ikke allerede er det!

Se film
shutterstock_1071589835-1

Skolen som får frem det beste i deg

Skolens historie

Holgersens Handelsskole ble etablert i 1935 av Holger Holgersen. Skolen skulle gi tilbud til næringsdrivende som manglet handelsbrev (fagbrev). I 1997 ble Holgersen Fotballgymnas etablert med en klasse på 25 elever.
I 2009 skiftet skolen navn til Haugesund Toppidrettsgymnas (HTG) og flyttet samtidig inn nytt skolebygg i Haugesund Idrettspark. Elevene kan spesialisere seg i sin idrett samtidig som de oppnår generell- eller spesiell studiekompetanse. HTG startet opp med ungdomsskole med idrett skoleåret 2020-21.

Vår visjon og vårt fokus

Haugesund Toppidrettsgymnas skal tilby et optimalt toppidretts- og studiemiljø.

Vi skal være førstevalget for deg som ønsker å kombinere toppidrett og studiekompetanse, og ha et toppet tilbud til landslagsaktuelle utøvere. Programfagstilbudet skal være bredt slik at det er mulighet for både generell og spesiell studiekompetanse, og i skriftlige eksamensfag er vår målsetning å ligge på samme nivå som nasjonalt snitt eller over.

Idrett og skole

HTG skal være et helhetlig skoletilbud med fokus både på idrett, og på skolefag.
På HTG får elevene en unik mulighet til å utvikle seg som utøvere i et godt og motiverende treningsmiljø med kvalifiserte trenere med spisskompetanse på de ulike idrettsgrenene.
Elevene trener på tvers av trinnene i sin idrett, og i noen økter på tvers av idrett. Vi har fokus på at treningsmiljøet skal være allsidig, skadeforebyggende og skape motivasjon og treningsglede.

Les mer

Skolemiljø og trivsel

Trivsel er avgjørende for gode resultater innenfor fag, idrett og livsmestring. Vi vektlegger derfor tiltak som fadderordning og andre tiltak for hybelelever, adgangskort til treningsfasilitetene på skolen, gratis havregrøt i vinterhalvåret, treningsleirer til Spania mm. I tillegg til at skolen prøver å legge til rette for god trivsel, er det også viktig at du som elev bidrar. Uten at vi drar i samme retning når vi ikke våre målsetninger om et godt læringsmiljø og god trivsel.

Les mer

Oppslagstavle

Ingen nyheter på oppslagstavlen akkurat nå.

Muligheten for å satse på fotball og samtidig få ta spesiell studiekompetanse gjorde Haugesund Toppidrettsgymnas til det perfekte valget for meg! Treningen i løpet av skoledagen var et høydepunkt og bidro til et godt sosialt miljø. I tillegg var det en god avkobling for å ha overskudd til de andre skoletimene. Jeg fortsatte med fotballen mens jeg studerte medisin i Oslo. Fotball og trening gir meg fortsatt en uvurderlig pause i hverdagen, en utrolig glede og energi, som jeg tar med meg i arbeidet som lege.

Ane Askelund Sævereid

Fotball 2010-2013
Lege på Haugesund sjukehus

For en ung gutt med store drømmer og mål var det ingen tvil om at HTG var den riktige videregående skolen for meg. Jeg husker tilbake på tre fine år, som bidro til å forme meg både som idrettsutøver og menneske, med gode holdninger og verdier. HTG gav meg avgjørende tilrettelegging som gjorde det mulig å kombinere skolegang og full satsing i en tidskrevende idrett. Uten HTG sitt tilbud til toppidrettsutøvere hadde jeg ikke stått med samme utgangspunkt og vitnemål som jeg har i dag. HTG består av både svært dyktige trenere og faglig sterke lærere, samt et utrolig bra miljø blant elevene som bidrar til et godt utviklingsmiljø for alle toppidrettsutøvere med ambisjoner.

Endre Espedal

Triathlon 2014-2017
Studerer Økonomi og Administrasjon ved siden av toppidrettsatsning

Jeg tenker tilbake på HTG med bare gode minner. En tid som gav meg troen på meg selv, mestringsfølelse og en drivkraft til å yte mitt beste på alle arenaer! Svømming fortsatte jeg med gjennom studietiden i Bergen og i Boston, med NM gull og sølv og tre New England rekorder.

Amalie Kristiansen

Svømming 2011-2014
Bioingeniør hos Fish Vet Group AS

Jeg trivdes utrolig godt som elev ved HTG! Å starte dagen med håndballtrening eller basistrening var en veldig bra start på dagen for meg, og gjorde at jeg var opplagt og klar til en skoledag fylt med mange fag. Jeg opplevde et godt miljø både på håndballen, i klassen og ikke minst et bra miljø generelt over hele trinnet.

Sara Alvsaker

Håndball 2012-2015
Studerer sammenlignende politikk UiB

Jeg trivdes svært godt på skolen, både akademisk og på treningsøktene. Hadde det ikke vært for HTG hadde jeg aldri drevet aktivt med friidrett idag. HTG gjorde det mulig for meg å dra på mange treningsleirer samt legge til rette for et godt akademisk opplegg med god oppfølging av de forskjellige faglærerne. Alle de ansatte på HTG bruker tid og energi for å bygge opp gode relasjoner til elevene sine og allerede fra dag en på skolen følte jeg meg som en del av HTG miljøet. Jeg vil anbefale alle på det sterkeste å ta den videregående utdanningen på HTG, dersom du ønsker å kombinere idrettsatsingen med studiespesialisering.

Mats Hauge

Friidrett 2013-2016
Studerer Grunnskolelærerutdanning 5-10 trinn ved siden av toppidrettssatsning

Tiden min på HTG var både gøy og lærerik. Jeg fikk kombinere fotball med skole på en svært god måte. De la godt til rette for at jeg skulle få optimal trening både på skolen og med laget, og samarbeidet mellom klubb og skole fungerte meget bra. De lot meg reise på alle samlinger og turneringer med klubb og landslag uten at det skapte problemer for fraværet. Lærerne var hyggelige og imøtekommende, og flinke i jobben sin. Det var godt miljø i klassen og jeg fikk bli kjent med mange kjekke elever.

Olaug Tvedten

Fotball 2015-2018
Spiller i toppserien for Avaldsnes

Jeg ser tilbake på tiden min ved HTG som en enormt givende periode av livet mitt. På skolen opplevde jeg et godt klassemiljø samtidig som jeg hadde et veldig godt forhold til både trenere og faglærere. For en gutt med store ambisjoner hjalp det veldig mye med mennesker rundt meg som var med på å skape et godt miljø for utvikling, både sportslig og ikke minst faglig. HTG la også til rette for meg slik at jeg kunne dra på treningsleirer med FK Haugesund midt i skoleåret uten at dette gikk utover det faglige. Dette resulterte i at jeg i dag står igjen med et vitnemål som jeg kan være stolt av. For folk med ambisjoner både innenfor idrett og skole anbefaler jeg på det sterkeste å velge HTG for en givende hverdag.

Kaj-Stian Apeland

Fotball 2015-2018
Studerer Markedsføring og Ledelse ved UiA ved siden av toppidrettssatsing

HTG er etter min mening verdens beste skole. Å velge HTG ga meg muligheten til å kombinere trening og utdanning, noe som var midt i blinken for meg som er glad i en aktiv hverdag. I tillegg til dette opplevde jeg et utrolig godt miljø og samhold blant både elever og lærere. Det er stort fokus på trivsel og et godt læringsmiljø, og du får god oppfølging av dyktige og engasjerte lærere og trenere. Når jeg tenker tilbake på HTG sitter jeg igjen med mange gode minne fra blant annet treningsreiser, sosiale sammenkomster og givende skoledager. I dag bruker jeg store deler av fritiden min på CrossFit, både som atlet og coach. Mye av det jeg har lært innen trening har jeg tatt med meg fra HTG.

Tora Vilje Dragland Gunnarshaug

Basketball 2012-2015
Bachelorgrad i idrett, kroppsøving og friluftsliv. CrossFit Level 1 Trainer

HTG er et optimalt valg for de som er glad i idrett og vil utvikle seg i en sunn og god treningskultur. Skolen passer for de som har store ambisjonar både sportslig og akademisk. Skolen la alltid til rette for at jeg kunne prestere best mulig på både idrettsbanen og i klasserommet. Jeg ser tilbake på ei kjekke tid med gode relasjoner og vennskap som en ønsker å ha livet ut.

Lars Magne Ullvang

Padling 2011-2014
Bachelor i pedagogiske fag fra UiO ved siden av toppidrettssatsning

Flere år etter jeg er ferdig på HTG, tenker jeg fortsatt ofte tilbake og har nesten utelukkende gode minner. Gjennom tre år oppnådde jeg høye prestasjoner innen idretten min, jeg fikk godt utbytte av det faglige, og ikke minst opplevde jeg mye sosialt og gøy som samlet resulterte i veldig høy trivsel. Morgentreninger bidro til et høyt antall treninger i løpet av en uke. Dette førte til prestasjoner jeg tvilsomt kunne oppnådd uten å ha kombinert skole og idrett, slik HTG muliggjør. I tillegg til å få karakter i idretten jeg likte aller best, kunne jeg også ta realfag og dermed oppnå spesiell studiekompetanse. Det gjorde at jeg hadde akkurat samme muligheter for videre studier som for en hvilken som helst videregående skole. I tillegg har HTG flinke og hyggelige ansatte som bryr seg om hver enkelt, og som tilrettela og motiverte i hektiske dager.

Marita Grundberg Pedersen

Sprangridning 2012-2015
Utdannet sivilingeniør innen bygg, og jobber i Veidekke

Søk på din idrett i dag

Søknadsskjema