Lukk idretter-vindu

Idretter

Haugesund Toppidrettsgymnas

En aktiv vei til studiekompetanse, og kanskje en fremtid som toppidrettsutøver hvis du ikke allerede er det!

Se film
shutterstock_1071589835-1

Skolen som får frem det beste i deg

Skolens historie

Holgersens Handelsskole ble etablert i 1935 av Holger Holgersen. Skolen skulle gi tilbud til næringsdrivende som manglet handelsbrev (fagbrev). I 1997 ble Holgersen Fotballgymnas etablert med en klasse på 25 elever.
I 2009 skiftet skolen navn til Haugesund Toppidrettsgymnas (HTG) og flyttet samtidig inn nytt skolebygg i Haugesund Idrettspark. Elevene kan spesialisere seg i sin idrett samtidig som de oppnår generell- eller spesiell studiekompetanse. HTG startet opp med ungdomsskole med idrett skoleåret 2020-21.

Vår visjon og vårt fokus

Haugesund Toppidrettsgymnas skal tilby et optimalt toppidretts- og studiemiljø.

Vi skal være førstevalget for deg som ønsker å kombinere toppidrett og studiekompetanse, og ha et toppet tilbud til landslagsaktuelle utøvere. Programfagstilbudet skal være bredt slik at det er mulighet for både generell og spesiell studiekompetanse, og i skriftlige eksamensfag er vår målsetning å ligge på samme nivå som nasjonalt snitt eller over.

Idrett og skole

HTG skal være et helhetlig skoletilbud med fokus både på idrett, og på skolefag.
På HTG får elevene en unik mulighet til å utvikle seg som utøvere i et godt og motiverende treningsmiljø med kvalifiserte trenere med spisskompetanse på de ulike idrettsgrenene.
Elevene trener på tvers av trinnene i sin idrett, og i noen økter på tvers av idrett. Vi har fokus på at treningsmiljøet skal være allsidig, skadeforebyggende og skape motivasjon og treningsglede.

Les mer

Skolemiljø og trivsel

Trivsel er avgjørende for gode resultater innenfor fag, idrett og livsmestring. Vi vektlegger derfor tiltak som fadderordning og andre tiltak for hybelelever, adgangskort til treningsfasilitetene på skolen, gratis havregrøt i vinterhalvåret, treningsleirer til Spania mm. I tillegg til at skolen prøver å legge til rette for god trivsel, er det også viktig at du som elev bidrar. Uten at vi drar i samme retning når vi ikke våre målsetninger om et godt læringsmiljø og god trivsel.

Les mer

Jeg trivdes utrolig godt som elev ved HTG! Å starte dagen med håndballtrening eller basistrening var en veldig bra start på dagen for meg, og gjorde at jeg var opplagt og klar til en skoledag fylt med mange fag. Jeg opplevde et godt miljø både på håndballen, i klassen og ikke minst et bra miljø generelt over hele trinnet.

Sara Alvsaker

Håndball 2012-2015
Studerer sammenlignende politikk UiB

Jeg tenker tilbake på HTG med bare gode minner. En tid som gav meg troen på meg selv, mestringsfølelse og en drivkraft til å yte mitt beste på alle arenaer! Svømming fortsatte jeg med gjennom studietiden i Bergen og i Boston, med NM gull og sølv og tre New England rekorder.

Amalie Kristiansen

Svømming 2011-2014
Bioingeniør hos Fish Vet Group AS

For en ung gutt med store drømmer og mål var det ingen tvil om at HTG var den riktige videregående skolen for meg. Jeg husker tilbake på tre fine år, som bidro til å forme meg både som idrettsutøver og menneske, med gode holdninger og verdier. HTG gav meg avgjørende tilrettelegging som gjorde det mulig å kombinere skolegang og full satsing i en tidskrevende idrett. Uten HTG sitt tilbud til toppidrettsutøvere hadde jeg ikke stått med samme utgangspunkt og vitnemål som jeg har i dag. HTG består av både svært dyktige trenere og faglig sterke lærere, samt et utrolig bra miljø blant elevene som bidrar til et godt utviklingsmiljø for alle toppidrettsutøvere med ambisjoner.

Endre Espedal

Triathlon 2014-2017
Studerer Økonomi og Administrasjon ved siden av toppidrettsatsning

Jeg trivdes svært godt på skolen, både akademisk og på treningsøktene. Hadde det ikke vært for HTG hadde jeg aldri drevet aktivt med friidrett idag. HTG gjorde det mulig for meg å dra på mange treningsleirer samt legge til rette for et godt akademisk opplegg med god oppfølging av de forskjellige faglærerne. Alle de ansatte på HTG bruker tid og energi for å bygge opp gode relasjoner til elevene sine og allerede fra dag en på skolen følte jeg meg som en del av HTG miljøet. Jeg vil anbefale alle på det sterkeste å ta den videregående utdanningen på HTG, dersom du ønsker å kombinere idrettsatsingen med studiespesialisering.

Mats Hauge

Friidrett 2013-2016
Studerer Grunnskolelærerutdanning 5-10 trinn ved siden av toppidrettssatsning

Søk på din idrett i dag

Søknadsskjema