Årets vinnere av HTG stipend

Vi gratulerer Maria Storstein, Birk Nagell Skogland, Olaug Tvedten og Preben Christensen Fauskanger med hver sitt HTG stipend på 5000 kroner.  Stipendene er gitt av SR-Bank (2 stk) og FKH, Solstad.

FKH-trener Eirik Horneland og Brit Lise Steinkjellå fra SpareBank 1 SR-Bank delte ut stipendene.

Her er begrunnelsen for utdellingen:

Maria Storstein:

Denne utøveren er en hardt arbeidende og seriøs atlet i en svært krevende verdens-idrett.

En vanlig treningsuke består av 22 timer organisert og tilrettelagt trening. Det krever at kandidaten også må ha veldig fokus på restitusjon og kosthold.

I tillegg til denne satsningen behersker hun skolefagene bra!

Tross sin unge alder har utøveren vunnet mange medaljer i alle kulører i norske mesterskap, representert Norge i flere internasjonale mesterskap, som Nordisk- og Europamesterskap for junior. Hun tok sitt første norske senior-gull som 14-åring.

Hun kom nettopp hjem fra Nordisk Mesterskap i Danmark med 4 sølv.

Hun har godt over 1000 treningstimer i året.

Hun svømmer over 2100 kilometer i året.

Birk Nagell Skogland:

Denne utøveren er ett godt eksempel på at det å utvikle seg til topputøver ikke er noe som er gjort over natten, men et prosjekt som strekker seg over tid. Tålmodighet og mye trening er stikkordet. Med idrettsglede, ydmykhet og alltid et smil på lur er utøveren svært godt likt i de fleste miljøer. Han prøver alltid å yte sitt beste både på trening og på skolen.

Han bidrar alltid til å holde kvaliteten på treningene oppe. Hardt og målrettet arbeid har denne sesongen resultert i at utøveren fortjent har slått ut i full blomst. NM medaljer og representasjonsoppgaver i to ulike idretter ble resultatet!

Utøveren er tatt ut til det norske juniorlandslaget i triatlon i 2017 og satser mot junior VM kommende år. Hans store mål er å kvalifisere seg til OL i 2020.

Olaug Tvedten:

Denne utøveren fremstår som en rollemodell for treningsvillige fotballspillere. Hun er også svært pliktoppfyllende i forhold til annet skolearbeid. Det er helt i skolens ånd at mange år med målrettet trening gir resultater.

En fotballintelligent spiller som er flink til å posisjonere seg og har evnen til å slå de avgjørende pasningene. En god skuddfot gjør at avslutning også er et alternativ som ballfører, og midtbanespilleren er en stabil målscorer.

14-år gammel ble hun matchvinner i sin første landskamp for det norske U16 landslaget, mot Portugal. Så langt har det blitt 22 landskamper og 6 mål. Seier i Åpent Nordisk Mesterskap, viser kvaliteten på det norske laget.

I 2016 debuterte hun i Toppserien for Avaldsnes mot Trondheims-Ørn og fikk spilletid i Champions League kvalifiseringen. Sesongen ble avsluttet med finaleplass i kåringen av årets fotballtalent i Norge.

Preben Christensen Fauskanger:

Denne utøveren er en flott representant for HTG. Hardtarbeidende, ydmyk og med et stort treningstalent. Utøveren tar stadig nye steg og har vist god utvikling siden han kom til HTG.

Han er en god lagspiller som jobber hardt for laget sitt og alltid er påskrudd i treningsarbeidet.

Det samme kan sies om hans rolle på skolen. Pliktoppfyllende, smilende, spiller på lag med medelevene og gjør så godt han kan.

På fotballbanen kjennetegnes denne spilleren av at han er god i presspillet, flink til å starte i bakrom fra sin spissposisjon og ikke minst at han er en dyktig målscorer.

Han har tatt en annen vei enn mange andre talentfulle spillere i sitt kull, og vist at med hardt arbeid og gode holdninger så har en gode muligheter for å være i kontinuerlig utvikling og stadig ta nye steg på fotballbanen.